Carta als participants de les Jornades Amesti Educació

La infantessa: protagonista de les jornades.

El cor, les emocions, els aprenentatges, el compromís, les intel·ligències, la vida, el desenvolupament, les paraules, el fluir, l’infinit, la incondicionalitat, les rialles, el moviment, les sensacions, els cors, les raons, l’interior, el col·lectiu, el jo i les arrels, aquell arbre que em parlava o el caminar de la mare, eixa rialla de nedó....

Tot açò, latent però invisible... com el respirar, com les experiències que hem viscut amb il·lusió i estima. Una porta oberta, infinita i meravellosa, a les decisions que triem per caminar pels diferents i intensos camins que ens va proposant la vida...

Com cada matí, quan ens trobem amb els ulls oberts emanant amor, i esperant que algú ens regale una abraçada... Moments efímers, però eterns i únics... Tan especial com el bateg del cor en les jornades, on d’una forma interactiva els nostres menuts, el teu, el meu i el que està a milers de quilòmetres d’ací, han obert amb desitjos i paraules, i han tancat, amb abraçades i ensenyances, les jornades Amesti Educació 2014.

Una trobada, infinites experiències. Intercanvi professional, emocional i de vida. Rialles, plors, amistat, reconeixement, partcipació, interacció i harmonia... Des de divendres, on començàrem a amassar paraules per fer una vida educada, hem fet un recorregut per totes aquelles experiències que embogeixen, agraden i motiven als infants. La importància de l’observació, del cervell, de la pràctica innovadora, activa i dinàmica. La necessitat de fer una escola oberta al món, una escola viva, una escola, on en cada racó, podem aprendre, experimentar i gaudir de cada instant que vivim en ella. Tot eixe camí acabà dissabte, ja de nit, on a l’eixida del saló d’actes, ens esperava la lluna i les estrelles per fer-nos un gran somriure. Un camí marcat per l’emoció, per l’emoció de ser mestres, de viure l’escola i la infantessa com un regal de la vida. Una emoció al poder escoltar, de la veu de José Maria Toro, que els mestres mai hem de deixar la condició d’alumnes, que els mestres som una estirpe important de la nostra societat i que el reflexe de l’espill on ens mirem de ben menuts, serà el que ens guie, ens marque o ens ensenye com afrontar allò més important del que disposem, la nostra vida.

Doncs, totes aquestes emocions, moments i vivències han sigut GRÀCIES a vosaltres, a la vostra implicació i estima.   

Després d’unes hores, ja acabades les Jornades, ens sentem a reflexionar. Pensar, repensar, com han anat les Jornades, com s’ha sentit la gent que ha vingut, com millorar... La primera paraula que ens ve al cap és GRÀCIES.

GRÀCIES a totes i tots els participants per la vostra implicació, per la vostra mirada oberta i tendra cap als infants, cap a la transformació i per millorar la nostra/vostra pràctica. Per les vostres avaluacions i emocions expressades. Per les vostres ganes de participar i fer-vos escoltar... per haver estat amb nosaltres i per confiar en AMESTI. GRÀCIES per obrir el cor, per tindre raons i emocions per enriquir la nostra vida, la nostra professió i el dia a dia. GRÀCIES per trasmetre felicitat, alegria i benestar en cada moment de les Jornades. Per parlar amb nosaltres, per conéixer-vos, per ajudar a que aquest primer contacte haja estat d’allò més interessant, proper i emocional. GRÀCIES per estar, per escoltar, per parlar i per voler créixer i transmetre des del cor, l’entusiasme i l’emoció. A partir d’ara, estem segurs que començarem a respirar un moment de canvi en algunes escoles, en algunes aules, i el més important, els nostres tresors, els infants, sentiran com el cor se’ls va omplint d’experiències, emocions i aprenentatges sensitius, creatius, vivencials i amb estima.

Eixes GRÀCIES són energies que volaven per totes bandes de les Jornades, pels racons d’experiències, per la gespa, pel passadís on dinàrem, a les taules de fora, a la llibreria, al saló d’actes... Tot aquest treball i organització, també ha sigut possible, GRÀCIES a la incondicionalitat, amabilitat i guiatge dels col·laboradors i col·laboradores. Vuit amigues i amics, èssers especials, cors gegants que volien estar al costat de totes les persones que vivien intensament cada moment de divendres i dissabte, compartint, estimant i acompanyant amb un sonriure, amb una frase amable o amb un gest d’estima a totes elles. Gaudírem amb la relació intergeneracional que vivírem durant les jornades, passant des de l’experiència com a mestres, col·laboradors o participants de moltes i molts de vosaltres, fins a la iniciació en aquest univers meravellós que és l’educació dels participants que són alumnes o de la col·laboradora més menuda, però més gran en somriures i bon fer, Alba. De tot cor, el bateg constant i harmònic, el fluïr de cada moment i de cada espai de les Jornades ha sigut també GRÀCIES a la vostra estima, al vostre desig i a la vostra gegant, preciosa i necessària amistat.

Finalment, aquestes últimes GRÀCIES, les voldríem dedicar als ponents participants de les Jornades. GRÀCIES per la vostra incondicionalitat, pel vostre saber, pel ben fer, per la saviesa que transmeteu cada vegada que parleu o ens conteu anècdotes... GRÀCIES, de tot cor, per ser comprensius, per estar a totes, per donar-nos tot el vostre cor a canvi de que la infantessa obtinga el reconeixement, la importància i l’estima que mereix. GRÀCIES per totes les paraules que heu transmet, per fer-nos sentir xiquets, per emocionar-nos, per fer-nos riure, plorar i gaudir. GRÀCIES per ser mestres del cor i de la vida. GRÀCIES, amb el cor en la mà, per entendre AMESTI, per voler arribar allà on ens proposem, per ficar-nos la mà a l’abast i caminar junts aquest camí preciós que han sigut les jornades. GRÀCIES per donar-nos mil i una raons i emocions per canviar, enriquir i millorar el món. Des del cap del xiquet AMESTI, amb pels com a raigs de sol, passant per les seues mans on ens regala el món, volem donar-vos a totes i tots unes GRÀCIES gegants per haver fet aquest projecte de les jornades realitat. Amb energies renovades, amb força per iniciar un nou curs, amb ganes d’aprendre, canviar, millorar i dur l’estima, les abraçades i l’escolta als xiquets del món, us donem un gran bes i us diem fins aviat a totes i tots els que hem/heu tingut el privilegi, la sort i l’emoció d’haver pogut viure tot aquest intens, meravellós i innolvidable cap de setmana.

GRÀCIES!

Junta directiva AMESTI EDUCACIÓ

  • Wix Facebook page
  • Twitter App Icon
  • Google+ App Icon

AMESTI EDUCACIÓ

és

 

Transmetre a la societat educativa un esperit renovador, creatiu, crític i just, basat en l'aprenentatge actiu, afectiu, experiencial, holístic, competencial i global de l'infant.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now