Curs d'Experts en Educació Infantil-2

Monogràfics vivenciats

 

BLOC-1 L'INFANT

Drets i llibertats. Fonaments de l'Educació Infantil des dels zero anys

17 d'octubre de 2015

com aprenem

escolta activa

compartir projectes

equip

formació

compromís

 

Gino Ferri

Hem encetat el curs amb la companyia de Gino Ferri. Formador de mestres, documentalista i mestre durant molts anys a les escoles Reggio Emilia. El gran mestre de les preguntes. Escoltar a Gino és qüestionar-se el dia a dia. Ell ens posa la mirada com a professionals: què és l'infant i què estem educant, com aprenen, quina és la identitat de l'infant, com es relaciona, com construeix el coneixement de grup, quins són els seus drets, com hauria de ser l'escola, quina és l'organització què necessitem i que ens permeta respectar la seva identitat, ambients rics que esdevinguen trampolins d'aprenentatge, ... Preguntes interessants que ens hem de fer en educació.

BLOC-1 L'INFANT

Espais, organització i participació. Respecte, diversitat i educació pel desenvolupament.

7 de novembre de 2015

Alfredo Hoyuelos

Formació

Regal pedagògic

Grup de treball

Curs d'Experts E.Infantil-2

 

Alfredo Hoyuelos

El nostre mestre i amic Alfredo Hoyuelos torna a AMESTI, torna a encisar-nos amb les seues experiències en algunes de les escoletes municipals de Pamplona.

Imatges des del cor que ens emocionen i ens fan pensar en les nostres pràctiques del dia a dia, el respecte a l'infant, als seus procesos evolutius i al gaudi i cura de cada instant que vivim i compartim amb els nostres alumnes...

Tota una sessió per reflexionar, estimar la nostra professió i el més important, als nostres regals, els infants. Ens captivà amb frases com "tindre una mirada estètica dels àmbits i paisatges en l'escola infantil". "Els espais-ambients i l'organització quotidiana a l'escola". "Hem de proposar escenaris i propostes perquè l'infant decideisca què, com i quan actuar i des de lo inesperat amb materials no estructurats i polisensorials". "Hem de parlar des de les seues fortaleses i no del que els falta". "La confiança no es pot imposar, s'ha de mostrar i analitzar per "osmosis"". "Educar la mirada per descobrir quin projecte té cada xiquet/a, quin és l'espai més significatiu per a ell/a i el camí de la incertesa és l'aventura cap a lo desconegut".

  • Wix Facebook page
  • Twitter App Icon
  • Google+ App Icon

AMESTI EDUCACIÓ

és

 

Transmetre a la societat educativa un esperit renovador, creatiu, crític i just, basat en l'aprenentatge actiu, afectiu, experiencial, holístic, competencial i global de l'infant.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now