Comité Organitzador

 

Pensant en educació i per l'educació. Bon equip de treball.

Jaume Martínez Bonafé
 
AMESTI EDUCACIÓ

Treballador de l'ensenyament, activista per la renovació pedagògica, professor universitari, investigador de les pedagogies crítiques i postcrítiques. Apassionat de la relació educativa, caminant de les utopies, esforçat pràctic de les teories, dubitatiu teòric de les pràctiques. Darrerament sembla que sols li agrada parlar i escriure del que ha viscut o està vivint. Està satisfet i agraït pels llibres i articles publicats, però especialment orgullós dels més de cinquanta textos publicats a la revista Cuadernos de Pedagogía. 

Emi Pardo i Esteve
 
AMESTI EDUCACIÓ

Estime el meu dia a dia i tinc els tres privilegis de la nostra vocació: Estar en una escola viva. Fer i deixar fer amb llibertat tot allò que valore imprescindible a l’educació, com  acomapanyar en el viatge estimulant del crèixer, del descobrir, del gaudir i del sorprendre’ns, dels aconseguiments, de les superacions, dels reptes desitjats... respectant els ritmes personals de cada infant. Ser mestra d’infantil.

Treballe a l’escola Gavina des de fa 17 anys. Al llarg d’aquests anys m’he apassionat i format amb la psicomotricitat vivenciada de Bernard Acouturier. L’infant és un èsser de moviment, de joc, d’acció, d’emoció, de comunicació i de ganes de créixer. L’infant com a èsser de moviment i acció és incessant, té molt empeny i força interior que no pot controlar. La seua funció motriu és fonamental. Com i de quina manera?... LA PSICOMOTRICITAT VIVENCIADA.

Aquesta passió per l'educació infantil i el dia a dia com a mestra, m'ha fet, junt a altres companys i companyes, fundar l'associació educativa AMESTI EDUCACIÓ.

 

Ana de Casto Calvo
 
AMESTI EDUCACIÓ

Actualment treballa a Florida Universitària impartint docència als Graus d´Educació Infantil i Primària, encara que ha estat mestra d´infantil, primària i secundària; i professora associada a la Universitat de València. Al mateix temps, està duent a terme la meua tesis doctoral, la qual porta per títol : “La renovació pedagògica en el Primer Cicle de Educació Infantil: un estudi de casos”

 

 

Ferran Aleixandre i Barreda
AMESTI EDUCACIÓ

Mestre de música. Actualment cooperativista a l’Escola Gavina de Picanya. Arrelat al món de la música des de ben xicotet i a la música coral des dels cinc anys. Actualment continue dirigint les Coraletes de El Raconet de la Societat Coral El Micalet, des de l’any 2000. He realitzat molts projectes corals i he pogut viatjar per tot l’estat i per tota Europa gràcies a la música.

Abans que músic hem considere mestre. L’escola és la meua vida, els infants el meu esperit per cada dia, amb un somriure, apropar-me als seus interessos, a les seues preocupacions i al seu cor. Considere l’amor, l’escolta, l’alegria, la dolçor, el respecte i el voler fer com a pilars fonamentals de la nostra professió, de la nostra vida com a docents.

Eixe amor, interés per aprendre, millorar, gaudir encara més de la nostra professió i ser apassionats, és el que ha fet possible aquest meravellós projecte d'AMESTI EDUCACIÓ.

Pau Aleixandre i Barreda
 
AMESTI EDUCACIÓ

Mestre d’educació primària especialista en educació infantil, i aprenent de les persones i de la vida. Fidel als principis de que l’aprenentatge per la vida es produeix també fora de les escoles, de la importància de desenvolupar i enriquir tots els àmbits de l’ésser humà de forma digna, afectiva i respectuosa, personalitzada i experiencial, professional, organitzada i programada, però no dirigida, i amb llibertat, recursos i les màximes possibilitats i oportunitats des dels zero anys; que l’educació sense experiències, participació, intercanvi i creativitat és impossible, que l’ensenyament té diverses vessants més enllà de l’aula i que la vida, i per tant l’educació, tenen infinits camins per recórrer, viure, aprendre i descobrir, ha dedicat part de la seua carrera professional a fer-los realitat. Així, en l’àmbit socioeducatiu ha tingut experiències professionals amb infants, joves i famílies amb necessitats educatives especials. En l’àmbit de l’educació social ha executat programes d’intervenció comunitària, treballant a peu de carrer amb menors i famílies en situació de risc. Ha desenvolupant funcions professionals tant per institucions públiques com per a entitats privades. Com a mestre ha tingut el privilegi professional de treballar al primer i segon cicle d’infantil, i  a les diverses edats i etapes de l’escola primària, tant a l’escola concertada, a centres docents laics i també religiosos, com a l’escola pública. Actualment, treballa per a l’ensenyament públic com a director al primer cicle d'educació infantil. A més a més, junt amb altres amics i col·legues professionals, ha fundat l’associació de mestres grup de treball per la infància AMESTI EDUCACIÓ.

 

Professionals que hi participen a les Jornades

 

Pensant en educació i per l'educació. Bon equip de treball. Bons professionals. Bona pràctica

Fina Masgrau i Plana
Maria Torres Rodrigo

Treballe a l'Escola Gavina des del 1977, actualment com a Psicopedagoga d'Infantil i dels tres primers cursos de Primària. He aprés molt dels menuts i de les mestres que treballen en aquestes edats. 

Són molts anys d'escola i he rodat per tots els llocs que he pogut: 

He sigut mestra de Primer uns quants anys. Ensenyar a llegir i escriure és una experiència emocionant, de les que més m'agraden de l'escola.

També he fet de mestra a tercer de Primària. He donat classes de Valencià a Secundària, una etapa d'aprenentatge important per a mi, com a mestra, com a persona. 

Durant catorze anys he estat en la direcció del centre, amb projectes, reunions, moltes responsabilitats, amb ganes de fer un muntó de coses. Una vivència intensa que dóna una perspectiva diferent a la de l'aula, més global del que és una escola.

Sóc Maria , mestra d’Educació Infantil en el col.legi Joanot Martorell de Xeraco.

Crec que és un privilegi ser mestra d’Infantil perquè són els xiquets i les xiquetes més aigraïts i agraïdes de tota l’escola, i a més a més,  perquè  amb ells i ells  es perd la noció dels temps  per la seua capacitat de sorprendre’s i sorprendren’s  així com de motivar-se i de motivar-nos.

En el cole treballem per Projectes  aprenent a pensar , a raonar, a investigar , a compartir, a respetar  a decidir.., i una vegada a la setmana ens visita la Marieta Joanina (taller de filosofia) que ens ajuda a pensar millor, així que el Treball per Projectes i el Projecte de  Filosofia a l’aula estan perfectament complementats, facilitatant l’aprenentatge d’habilitats de pensament i de valors ètics i morals que ens serveixen per al bon funcionament de la classe i per a la vida quaotidiana en general.

Els pares i les mares ens ajuden en tot el procés d’ensenyament i aprenentatge.

 

Vicente Domingo
Teresa Montrull

María Teresa ha estado centrada en los últimos 10 años de su labor profesional en la terapia visual avanzada para los niños y adultos. Durante estos años ha ampliado sus conocimientos a través de la formación continua con los mejores profesionales a nivel mundial que actualmente desarrollan esta faceta. Dicha labor está complementada con la asistencia a los seminarios y congresos que muestran las últimas prácticas en Terapia Visual. Con ello el objetivo siempre ha sido ofrecer nuevas alternativas a los niños y adultos que experimentan deficiencias en la visión y sus problemas consecuentes de aprendizaje.

 

 

Maite Fuster

Com a mestra d’infantil vaig encetar fa cinc anys un projecte nou com a coordinadora de l’Escola Infantil Municipal NINOS de Picanya.   Va suposar un repte formar part d’una ESCOLA compromesa amb la renovació pedagògica a l’etapa de primer cicle infantil.  D’ací sorgeix una nova manera de mirar l’educació, volíem crear un espai per poder pensar, sentir i fer pensar i sentir...  on pensament i sentiment pogueren conviure espontàniament.  Un ambient on poder compartir el temps, espai i l’afecte amb els demés... un lloc on ens emocionem, ens sorprenem i podem compartir a cau d’orella algun secret magnífic... on la pràctica educativa es plena de nous matisos cada dia...

Ara, compartisc amb AMESTI un nou espai per poder trencar amb les nostres limitacions; formular preguntes al voltant de l’educació que mai ens atrevim a preguntar; transmetre totes aquelles inquietuds que tenim latents i davant de tot intentar millorar el que més ens apassiona L’EDUCACIÓ.

 

Conxa Delgado i Amo (Güin)
 
AMESTI EDUCACIÓ

Sóc i em considere MESTRA. Aquesta paraula té per a mi un gran significat. És compartir, estar amb l’altra i al costat de l’altra, aprendre, ensenyar, riure, plorar, ajudar, fer possible moments íntims de creixement i viure’ls amb tota la passió que requereix creure’t que “una altra educació és possible”.

He treballat en Educació Infantil i Primària, també en l’EGB amb els i les més majors, en el Cicle Superior. Ara treballe en Educació Secundària, en Formació Professional, al Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil però em continue considerant mestra.

A la meua estada a l’escola Primària vaig ser Secretària, Cap d’Estudis i Directora uns quants anys. La meua militància al MRP  Gonzalo Anaya (Federació de MRPs del País Valencià) em va ajudar a formar-me com a mestra i com a persona. A les persones que formàvem aquest moviment  els he d’agrair tant... Sense ells i elles el món educatiu –i el meu món- no seria igual. També he estat afiliada i militant de l’STE-PV. I ara estic molt il·lusionada amb el projecte Amesti. Comencem a caminar...

La vida profesional de Vicente ha estado unida desde sus inicios a la formación y a la educación. Inicialmente desarrolló la faceta de formador durante 10 años en la empresa Istobal S.A. y posteriormente, durante otros 12 años y en la misma empresa, como Responsable de Formación. En los últimos años alternó su actividad en el Centro Montrull, en el que actualmente se dedica exclusivamente al trabajo en el tratamiento de los problemas de aprendizaje. Con una amplia formación en el ámbito de la educación  realiza las funciones de Terapeuta de Reflejos Pimitivos y Reeducación Auditiva.

 

 

Llorenç Giménez

Rondallista, contador de contes, malabarista d'històries, narrador, feliç. Mestre d'escola que corre pels pobles, biblioteques, escoles, centres educatius, AMPES, espais d'intercanvi per compartir l'art de la narrativa a l'educació. Especilista en hipnotitzar la infantessa amb les seves maletes carregades d'atifells i històries, contes de tots els tamanys, gruixos, textures, colors, sonoritats i màgia. Sa mare sempre ha dit que, “quan plorava semblava que raonava i així ha continuat”. Des de menut li agradava contar acudits, i poc a poc era requerit per ser l’animador dels jocs i vetllades, on acompanyava els acudits amb cançons d’animació. Amb el pas dels anys, es féu mestre. Ha treballat a l’escola La Gavina, una de les escoles pioneres en l’ensenyament en valencià. Al cap d’uns anys es presentà a les oposicions i així començà la seua trajectòria docent en l’escola pública de Llaurí. Des de sempre ha contat contes als seus alumnes i amics, i amb el temps aquesta afecció s’ha convertit en la seua professió. Es preguntareu molts de vosaltres: però com fa això de Contar Contes? Llorenç ens defineix, a manera d’acròstic, que fa un CONTACONTES:

C. ontar històries. O. bjectes encisadors. N. arracions Populars.

T. rabucaire de paraules. A. nimació a la lectura. C. ançons per a riure. O. ients encantadors i encantats. N. o la saps ? Ara te la contaré. T. itellaire de les paraules. E. ndevinador d’endevinalles. S. ilenci......Fa un grapat d’anys....

Encantat d'estar entre vosaltres.

 

 

 

 

José María Toro Ale
 
Convidat especial

Durant les Jornades tindrem el privilegi de tindre entre nosaltres al gran mestre. A més de viure el batec del cor, les experiències i les emocions junt als assistents durant els dos dies, podrem gaudir amb la seua destacada participació desenvolupant la ponència de  cloenda de les Jornades. 

Mestre, escriptor, formador i conferenciant: "Educar con co-razón".

Entre d'altres publicacions destaquen "Educar con co-razón" i "La sabiduría de vivir".

  • Wix Facebook page
  • Twitter App Icon
  • Google+ App Icon

AMESTI EDUCACIÓ

és

 

Transmetre a la societat educativa un esperit renovador, creatiu, crític i just, basat en l'aprenentatge actiu, afectiu, experiencial, holístic, competencial i global de l'infant.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now