CONCURS DE DIBUIX

Prèviament a aquesta trobada, farem un concurs de dibuix, on els xiquets i xiquetes seran els creadors d'idees.

El dibuix seleccionat servirà per fer les samarretes identificatives de la Trobada.

Pròximament penjarem les bases i la carta informativa de la Trobada per poder inscriure-vos.

 

 

1a TROBADA DE LA INFÀNCIA

 

 

El dissabte 18 d'abril de 2015, donarem vida a la Primera Tobada de la Infància a la ciutat de València.

 

Aquesta trobada és pels infants, són el present i el futur, la llavor d'aquest desitjat canvi social. Per aquest dissabte, oferim un espai de trobada on puguem conèixer-nos, fer amics, crear, gaudir, participar fent tallers, escoltar música i contes, ballar, riure... i compartir.

 

És un dia festiu, on els protagonistes són els infants des dels zero anys, on la rialla, l'alegria, la participació i el somriure ha d'omplir cada racó.

 

Farem tallers de creació dirigits als xiquets i xiquetes, amenitzats per música, batucada, moixeranga i ball.

 

Gaudirem de contes divertits i de música en directe amb veus d'aquells que més ens emocionen, els infants.

 

 

COORDINADORA D'EDUCACIÓ 3F

Iª TROBADA DE LA INFÀNCIA. 18 d'abril de 2015. 

Imatges del matí

Alguns dels tallers que vam viure

Nova i jove Muixeranga de València

Escorgavina (Cor de L'escola Gavina de Picanya)

Xiqueta guanyadora del concurs de la Mascota de la Trobada "Tresfi". Regal d'un llibre del contacontes  Llorenç.

El Contacontes Llorenç Giménez ens va fer gaudir amb les seues històries per a Infants

Crònica de la Iª Trobada de la Infància

By Pau Aleixandre i Barreda

TROBADA DE LA INFÀNCIA 2015:

UN GRAN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ COMUNITARIA

EL DIA 18 D’ABRIL UN FET HISTÒRIC VA ACONTEIR A LA CIUTAT DE VALÈNCIA CONGREGANT A MÉS DE 800 PERSONES EN FAVOR         DE LES OPORTUNITATS I LA DIGNIFICACIÓ REAL DE LA INFÀNCIA

 

P.A.B. - Abril 2015

 

 

Un pas més en el camí...

 

El moviment ciutadà anomenat Coordinadora d’Educació 3F (educacion3f@gmail.com) composat per l’Associació Veïnal-Cultural Tres Forques-Vara de Quart, les AMPES  de diferents escoles dels barris de Patraix i Tres Forques, les escoles de música d’aquest mateix barri, i l’Associació de Mestres Grup de Treball per la Infància (www.amestieducacio.com) varen organitzar la primera Trobada de la Infància a la ciutat de València amb un round èxit de participació.

És preciós, veritat? Infants, mares, pares, escoles, mestres i entorn -és dir, l’anomenada comunitat educativa- units, gaudint i treballant cooperativa i horitzontalment per un fi comú: crear espais rics, culturals, participatius, d’oportunitats i d’intercanvi que possibiliten i ajuden en el treball multidireccional que des de molts sectors estem realitzant per donar la visibilitat real que la infància es mereix.

 

Cal comentar que la Trobada de la Infància és una de les múltiples accions que està desenvolupant aquest col·lectiu i, alhora, està emmarcada dins del Projecte intercomunitari de desenvolupament socioeducatiu que des de l’any 2014 estan portant a terme al barri de Tres Forques-Vara de Quart de València. Així, aquest ambiciós projecte d’àmbit comunitari, que té com a repte últim fer-ho de tota la ciutat, està basat -molt resumidament- en els drets de la infància, el reconeixement i els vincles humans, la participació comunitària i la transformació social mitjançant el desenvolupament educatiu, tant dins com fora de les escoles, les escoles infantils i la resta de centres educatius.

Per tant, reptes tan importants com Colecamins (ruta segura interescolar), l’hort comunitari, l’escola de mares, pares i mestres, el Consell de la Infància o la pròpia Trobada de la Infància, són accions comunitàries que està portant a terme la Coordinadora d’Educació 3F per generar estratègies i recursos per la infància, que potencien la seua dignificació, oferisquen oportunitats i estimulen la seua participació real dins de la societat en un context lliure i emmancipatiu.

 

“Gratuïtat, transformació social, acció, reconeixement, participació real, desenvolupament, concepte comunitari, espais d’intercanvi, oportunitats, dignificació de la infància”

 

Trobada de la Infància 2015

 

Llibertat, oportunitats, acció, felicitat, participació... Veritablement, un dia de festa.

Xiquetes, xiquets, estudiants, pares i mares, gent més major, mestres, ciutadanes i ciutadans gaudint, cooperant i obrint noves portes al món, implicats i units pels reptes comuns de donar reconeixement a la infància, i continuar generat espais comunitaris comuns, culturals i d’intercanvi humà i socioeducatiu per contribuir en la transformació social.

Quasi un any d’apassionant treball va donar els seus fruits. En la preparació de la primera Trobada de la Infància van participar més de 300 xiquets i xiquetes de diferents escoles amb les seues propostes creatives, inventant, dibuixant i aportant a la iniciativa la seua creació de la possible mascota de la Trobada, que, finalment, d’entre totes, va ser triada per un “comitè d’artistes” de la nostra ciutat. Tanmateix, cal destacar, que amb totes les produccions es va fer una gran exposició el dia de la Trobada, pel gaudiment de totes i tots els assistents. Alhora, amb el dibuix triat, es va dissenyar una edició limitada de 300 samarretes per commemorar com a tal aquest històric esdeveniment.

Finalment, la Trobada es va desenvolupar al Col·legi Públic Sector Aéreo. Un espai públic, accessible i de grans dimensions per albergar, amb benestar i garanties d’èxit, tant les moltes activitats i tallers participants com el gran volum d’assistents previsible.

Alhora, la Trobada va tindre també altres punts d’interès i de col·laboració/implicació ciutadana com són la recollida de signatures en favor de la permanència de l’aula de 3 anys que l’administració pretén tancar en aquesta escola pública, i, per tant, donar també visibilitat a aquesta malaurada realitat, o la campanya “1 quilo d’aliments, 1000 possibilitats d’ajut”, en la que es varen recollir 80 quilos d’aliments no pereceders que es donaren al banc d’aliments del barri.

 

Una jornada històrica, cultural, lúdica i gratuïta.

Sí, un acte de gratuïtat, des de la seua vessant més humana -i no mercantil de l’accepció-.

Un espai lliure, d’intercanvi humà, en el que totes i tots els participants ens regalarem diverses riques oportunitats, d’una forma respectuosa, altruista i incondicional. Un ambient sensacional i acollidor, un clima participatiu i motivador, en el que tot va fluir amb harmonia.

 

Així, un total de vint-i-dos entitats i col·lectius -entre els que, per la seua implicació directa en l’organització de l’esdeveniment, s’han de destacar l’Associació Veïnal-Cultural Tres Forques-Vara de Quart, les AMPES de les escoles Ciudad de Bolonia, López Rosat, Sector Aéreo i La Purísima, l’Escola de Música Tradicional de València, l’escola Sector Aéreo i AMESTI EDUCACIÓ- varen oferir desinteressadament diversos tallers i activitats dirigits a totes i tots els infants que des dels zero anys van participar en aquesta Primera Trobada de la Infància: Tallers de murals gegants, tatuatges de henna, de maquillatge, danses populars, jocs esportius, d’habilitats i populars, espais creatius per a bebès, tallers de cuina i sensacions, d’animals, d’ecologia i d’herbes aromàtiques, interculturals, de circ, de muixeranga i de percussió. Cal destacar també que la Trobada va estar amenitzada per la colla de dolçaines i tabalets de l’escola de música tradicional de València, i va concloure amb el concert de la coral infantil Escorgavina i la participació estel·lar del fabulós contacontes valencià Llorenç Giménez.

 

I, satisfactòriament, aquest oferiment incondicional a la infància va arribar a uns 400 xiquets i xiquetes que varen gaudir de la Trobada sent els vertaders protagonistes de l’esdeveniment.

Tanmateix, l’essència de la Trobada va arribar més enllà...

Per una banda, totes les xiquetes i tots els xiquets anaven acompanyats per, al menys, un adult -per tant, estem parlant de més de 800 persones-, els quals, per cert, varen gaudir i tornar a ser infants.

Per altra, les llavors que vàrem plantar fa vora un any ja han fet arrels, i han començat a brotar: una de les flors és la II Trobada de la Infància que celebrarem al 2016, per a la que ja han eixit noves estratègies i dinàmiques cooperatives enfocades, sobretot, a la major participació/implicació dels infants. Estem en el camí... continuem endavant!

 

 

 

  • Wix Facebook page
  • Twitter App Icon
  • Google+ App Icon

AMESTI EDUCACIÓ

és

 

Transmetre a la societat educativa un esperit renovador, creatiu, crític i just, basat en l'aprenentatge actiu, afectiu, experiencial, holístic, competencial i global de l'infant.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now